Diş eti büyüme sebepleri nelerdir?

Diş eti büyümesi, pek çok nedenden kaynaklanabilir ve bulaşıcı değildir ama farklı hastalıkların habercisi olabilir. Her yaş gruplarındaki hastaların diş etlerinde meydana gelen büyüme günümüzde önemli bir sağlık sorun haline gelmiştir. Oldukça değişik tipte olan diş eti büyümesi hiçbir zaman sağlıklı diş etinde olmaz. Kişi eğer ağız bakımını iyi yapamıyorsa bakteri oluşumu nedeniyle diş etleri iltihaplanır ve buna bağlı olarak diş etlerinde büyüme meydana gelebilir. Bunun dışında hamilelik ve ergenlik döneminde, ilaç kullanımına bağlı olarak, iyi ya da kötü huylu tömoral nedenler ile sistematik rahatsızlıklardan kaynaklanan diş eti büyümeleri olur.

Sağlıklı diş etleri nasıl olmalıdır?

Sağlılık, doğal ve estetik bir diş eti portakal kabuğu görüntüsünde, açık pembe renkte olmalıdır. Dişleri kök başlangıçlarında saran ve konturlarını takip eden muntazam bir diş eti sınırına sahiptir. Sağlıklı diş etlerinde kırmızılık, şişkinlik ya da enfeksiyon yoktur. Fırçalama sırasında ya da diş ipi kullanırken diş etlerinde kanama olmaz.

Diş eti büyüme sebepleri nelerdir?

Diş eti büyümesi, ağız hijyenindeki bozulma, ağızdaki enfeksiyonlarla başlayabilir. Ama bu başka şeylere de örnek olabilir. Örneğin alerjik bir reaksiyonu olan hastamız kıpkırmızı bir diş etiyle bizlere gelebiliyor. Bu sorununu gelmeden önce internet üzerinden araştırdığında kansere kadar giden büyük sorunlar görebiliyor. Halbuki domatese, patlıcana olan alerjilerden diş eti büyümesi olabilir. Burda en önemli olan şey hekiminin hastayı takip etmesi. Alerjen olan besinleri keserek bundan kurtulabiliyorsak ya da diş taşı temizliği yaptığımız zaman ortadan kalkıyorsa bu alerjik bir reaksiyon demektir. Geçmediği zaman ordan mutlaka bir patoloji alıp sonucunu görmemiz gerekiyor ki ameliyat gerekip gerekmediğine kara verebilelim.