Diş kaynaklı enfeksiyonlar nelerdir?

 

Diş kaynaklı enfeksiyonlar genelde diş kökünden yayılan, çevresindeki anatomik dokuları etkileyen enfeksiyonlardır. Örneğin basit bir diş çürüğü dişin köküne kadar iletiliyor, ondan sonra çevredeki dokulara yayılıyor. Daha fazla ilerlerse sinire kadar bir yayılım sağlayabiliyor. Böyle olunca daha da tehlikelisi alt bölgeye gidiyor. Yutkunma ve boğazı etkileyen durumlar olabiliyor. Daha tehlikeli durumlara yol açabiliyor. O yüzden henüz daha başındayken müdahale edip gerekirse apseyi boşaltıyoruz. Onun dışında yapılan sık hatalar : 1.si ihmal 2.si hastalarımız dişlerine bakarken çok sert fırçalayıp, çok sert davranıyorlar. Onun yerine yumuşak fırçarlarla ya da orta sertlikte ki fırçalarla dişi döver gibi değil daha çok sever gibi yapılırsa daha sağlıklı olacaktır.

Dişleriniz, yiyecek artıkları, bakteriler, tükürük ve diğer tür bileşenler ile sürekli temas halindedir. Bu gibi durumlar her an sağlığınızı etkileyebilir ya da diş enfeksiyonuna neden olabilirler.

Diyet ile hijyen uygulamalarınız, ağzınızı temiz ve sağlıklı tutmanıza yardımcı olur. Ancak bazen ağzınızdaki ortam değişir. Bu, dikkatli olmanız gereken enfeksiyonlara neden olur.

Bu enfeksiyonlar hafif ya da şiddetli olabilir. Aslında, bazı durumlarda, tüm vücudunuzun sağlığı için tehlike yaratırlar.

En endişe verici olan şey, eğer zamanında ilgilenmezseniz, bunların ciddi ağrılara ve hatta dişlerin tamamen kaybına neden olabilmesidir.

Bundan dolayı, en önemli şey enfeksiyon belirtilerini bilmektir. Her şeyden önce, bir problemi tanımladığınızda profesyonel yardım alın.

Çok dikkatli davranın!

Diş Enfeksiyonunun Belirtileri

1-Ağız kokusu

2-Diş minelerinin aşınması

3-Çene ve diş ağrısı

4-Diş etlerindeki kanama

5-Enflamasyon ve kızarıklık

6-Gevşek dişler

7-İrin